Toegankelijkheid

Skip to main content

Subsidie

Het waterschap heeft subsidie voor projecten die zorgen voor het vergroten van het waterbewustzijn en duurzaam waterbeheer in ons waterschapsgebied. Ontdek in deze tent wat de Blauwe Bewonersinitiatieven voor jou kunnen betekenen!
Zelf aan de slag met subsidie

Het watervriendelijk schoolplein van basisschool De Beiaard

Kaart gesubsidieerde Blauwe Bewoners Initiatieven

Tentoonstelling Museum Broederschapshuisjes

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd in het Museum de Broederschapshuisjes met een overzicht en plattegronden die door diverse waterschappen in de loop der eeuwen in ons gebied zijn gemaakt. Te bezoeken tot en met 11 november.

Houten ecowijk Mandora

Het klimaat verandert. Regenbuien worden steeds heviger, zomers heter en droger. Het is hard nodig om onze leefomgeving aan te passen. Dat bereiken we door samen aan de slag te gaan. Niet alleen overheden, maar vooral ook bewoners zelf! Met de regeling Blauwe Bewonersinitiatieven subsidieert Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) daarom particuliere projecten die bijdragen aan het vergroten van het waterbewustzijn en duurzaam waterbeheer. Het project ‘Realisatie waterbergingsvijver in Ecowijk Mandora Houten’ is hier een goed voorbeeld van.

Regenwateropvang Pandhof Sinte Marie

Het klimaat verandert. Regenbuien worden steeds heviger, zomers heter en droger. Het is hard nodig om onze leefomgeving aan te passen. Dat bereiken we door samen aan de slag te gaan. Niet alleen overheden, maar vooral ook bewoners zelf! Met de regeling Blauwe Bewonersinitiatieven subsidieert Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden daarom particuliere projecten die bijdragen aan het vergroten van het waterbewustzijn en duurzaam waterbeheer. Het project ‘Regenwateropvang Pandhof Sinte Marie’ is hier een goed voorbeeld van.

De Boswerf

Op donderdag 2 juni 2022 hebben Wethouder Wouter Catsburg van de gemeente Zeist, Hoogheemraad Constantijn Jansen op de Haar van het waterschap De Stichtse Rijnlanden en Stef Meijs, programmamanager klimaatadaptatie bij de Provincie Utrecht het klimaatpaviljoen op de Boswerf in het Zeisterbos geopend. Het klimaatpaviljoen is een unieke plek waar particulieren kunnen zien en ervaren hoe je je huis en tuin kunt aanpassen aan het veranderende klimaat.