Toegankelijkheid


Kennismaken met het Waterschap

Het waterschap zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten. In deze tent ontvangen we je op ons hoofdkantoor en vertellen over werken bij HDSR.

Zuiver

Doorspoelen van het toilet, douchen en wassen! Een belangrijke taak van het waterschap is zuiveren van al het afvalwater in onze rioolwaterzuiveringen

Klimaatadaptatie

Wateroverlast, watertekort, extreme droogte, hitte en overstromingen. Het waterschap werkt aan de gevolgen van klimaatverandering.

Schoon en gezond water

Waterkwaliteit behouden en verbeteren! Het waterschap werkt aan schoon water in sloten rivieren door planten en dieren.

Droge voeten

De bodem in het veenweidegebied daalt! Het waterschap werkt aan het remmen van de bodemdaling.

Veilige dijken

Hoge en sterke dijken houden het water van de rivieren tegen. Het waterschap versterkt de dijken, dammen kades en pompen water weg als het te hoog staat.

Toekomstbestendig watersysteem

Het klimaat verandert, de zeespiegel stijgt en de bodem daalt! Het waterschap werkt daarom aan toekomstbestendige watersystemen: nieuwe vormen van slim en duurzaam waterbeheer.

Ruimtelijke ordening

Ruimte voor water! Het waterschap werkt samen met andere partijen aan de inrichting van het gebied.

Godebald

Wat hebben de afdamming van de Kromme Rijn en de Utrechtse stadsrechten met elkaar te maken? Een geschiedenislesje!

Het begon allemaal met bisschop Godebald, die ruim 900 jaar geleden leefde.

De reis van het afvalwater in de 4D-ixi

Hoe breng je waterbewustzijn op een creatieve manier onder de aandacht bij jongeren en waterbewuste Nederlanders? Nienke Daanen en Sanne Keijer, studenten Connected Spaces (HKU), gingen aan de slag met deze vraag en ontwierpen een 4D-ixi.

In deze omgebouwde dixi krijgen bezoekers de kans om de reis van het afvalwater te ervaren. Een onvergetelijke belevenis!

Zwerfafval en microplastics!

Zwerfafval trekt ongedierte aan, het opruimen kost geld en bovendien is het slecht voor natuur, dier en mens. Om hier aandacht voor te vragen is het waterschap aangesloten bij de Schone Rivieren Alliantie. Met als doel: plasticvrije rivieren in Nederland in 2030.

Wat kun je zelf doen?

  • Ruim plastic afval op en inspireer anderen opbrengst! Plaats jouw foto op het prikbord.
  • Koop zo min mogelijk plastic
  • Koop kleding van natuurlijke materialen
  • Gebruik bij het wassen van synthetische kleding een speciale waszak
  • Gebruik producten zonder microplastics! Ontdek het met de app ‘Beat the microbead’. Wil je anderen inspireren? Plaats een berichtje op het prikbord.

Entreehal

Het werkgebied van De Stichtse Rijnlanden bestaat uit het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland.

Werken bij het Waterschap

Bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden werk je samen met een hechte club collega's en heb je tegelijkertijd alle ruimte om het pad uit te stippelen dat jij voor ogen hebt. Door jouw talent in te zetten ben je verzekerd van werkplezier en kun je maximale meerwaarde bieden aan de organisatie! Daarbij doe je ook nog eens maatschappelijk zinvol werk en kom je te werken in een omgeving waarin je jezelf mag zijn. Wij hebben diversiteit en inclusiviteit hoog in het vaandel en niet voor niets is De Stichtse Rijnlanden het waterschap dat het hoogst scoort op deze thema's!

Bezoekadres

  • Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

  • Poldermolen 2
    3994 DD Houten

  • Telefoon: (030) 634 57 00

  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Website: www.hdsr.nl

Postadres

  • Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

  • Postbus 550
    3990 GJ Houten