Toegankelijkheid


Klimaatfort

Op Fort Ruigenhoek komen in de toekomst activiteiten die met het klimaat te maken hebben. Bezoek deze tent en krijg alvast een indruk van dit klimaatfort.

Reclame uiting met daarop de tekst: Binnenkort! Climathon

Climathon

Het waterschap werkte in het jubileumjaar (2022) samen met Stichting Technotrend aan het lesprogramma Young Innovators. Young Innovators is een innovatief lesprogramma in het voortgezet onderwijs dat leerlingen uitdaagt na te denken over duurzaamheid en systemische vraagstukken. Binnen het lesprogramma wordt een Young Climathon georganiseerd. Tijdens dit eendaagse evenement gaan de leerlingen oplossingen verzinnen voor de duurzaamheidsvraagstukken van de betrokken casushouders.

Het waterschap werkt samen met Techno Trend

Zwerfafval en microplastics!

Zwerfafval trekt ongedierte aan, het opruimen kost geld en bovendien is het slecht voor natuur, dier en mens. Om hier aandacht voor te vragen is het waterschap aangesloten bij de Schone Rivieren Alliantie. Met als doel: plasticvrije rivieren in Nederland in 2030.

Wil jij ook wat doen?

  • Ruim plastic afval op en inspireer anderen opbrengst! Plaats jouw foto op het prikbord.
  • Gebruik producten zonder microplastics! Ontdek het met de app ‘Beat the microbead’. Wil je anderen inspireren? Plaats een berichtje op het prikbord.
Container van 900 jaar waterbeheer gevuld met afval

4D – ixi

Beleef de reis van het afvalwater. De 4D-ixi reist dit jaar door de regio. Maak het mee en ontvang een speciale boodschap!

Rondleiding watersysteem van de toekomst

Het waterschap denkt na over ons watersysteem van de toekomst. Wil je meer weten over wat we doen als waterschap voor dit toekomstbestendig watersysteem en wat we van jou gaan vragen in de toekomst? Doe dan nu de rondleiding.

Rondleiding Klimaatverandering en het waterschap

Het klimaat verandert en dat merken we ook in onze regio: hoosbuien, hitte en droogte komen steeds vaker voor. De temperatuur stijgt harder dan gedacht. Dat merken we aan een snellere zeespiegelstijging, maar ook het weer wordt grilliger. Met versterkte dijken, regenwaterbuffers en het vasthouden van zoetwater werkt het waterschap aan de gevolgen van de klimaatverandering. Toch wordt de kans steeds groter dat ook in de regio Utrecht wateroverlast een rol gaat spelen. Het is hard nodig om onze leefomgeving aan te passen aan deze weersextremen. Dat bereiken we door samen aan de slag te gaan! Samen maken we onze regio mooier, veiliger en duurzamer.

Bezoekadres

  • Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

  • Poldermolen 2
    3994 DD Houten

  • Telefoon: (030) 634 57 00

  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Website: www.hdsr.nl

Postadres

  • Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

  • Postbus 550
    3990 GJ Houten