Toegankelijkheid


900 jaar waterbeheer

In 2022 vierden we 900 jaar Waterbeheer met een inspirerend programma, ambassadeurs en inwoners van het gebied. In deze tent ontdek je meer over 900 jaar Waterbeheer en de viering.

Bekijk en beluister 900 jaar waterbeheer

FORT! Magazine

900 jaar Waterbeheer in FORT! Magazine. Het magazine kan gratis meegenomen worden bij 130 forten, VVV's, publieksbalie’s van linie-gemeenten.

Waarom 900 jaar waterbeheer?

Bingo FM

Collega’s Goos Boelhouwer en Tom Overgaauw zijn door de radiozender Bingo FM geïnterviewd over 900 jaar waterbeheer. Ze vertellen over het jaar 1122, Bisschop Godebald en wat bewoners van Utrecht kunnen doen om een klimaatbestendige tuin te krijgen.

Uitzending gemist? Terugluisteren mogelijk via: https://www.bingofm.nl/radio/aflevering/utrecht-sociaal/3385570_20220608190000

Instagram

Quiz!

Welkom bij deze waterquiz #1!
Uw quizmaster legt je graag kort uit hoe je kan meedoen.

 • Stap 1: klik op de link hieronder.
 • Stap 2: je komt op de Kahoot pagina. Druk daar op de groene knop 'PLAY AS GUEST'
 • Stap 3: bij het pop-up scherm 'Log in to save results' druk je wederom op de regel 'CONTINUE AS A GUEST'
 • Stap 4: Klik op de groene knop 'CLASSIC MODE'
 • Stap 5: Op de browser van je mobiele telefoon voer je www.kahoot.it in. Daar vul je de GAME PIN in die je op het scherm van je pc ziet.

Vind jij waterbewust leven ook belangrijk? Meld je aan als ambassadeur!

Iedereen die op welke manier dan ook bijdraagt aan het programma 900 jaar Waterbeheer is een ambassadeur. Of je nou inhoudelijk invulling geeft aan één van de activiteiten of het programma onder de aandacht brengt in jouw netwerk. Medewerkers van HDSR, Hoogheemraden en AB-leden, studenten van de HKU, leden van de Waterraad, vrijwilligers van bijvoorbeeld Stoomgemaal Kamerik Teylingens, medewerkers van samenwerkingspartners, jongeren, waterbewuste Nederlanders en ook het team van 900 jaar Waterbeheer gingen jou al voor. Wil jij ook meedoen?

De reis van het afvalwater in de 4D-ixi

Hoe breng je waterbewustzijn op een creatieve manier onder de aandacht bij jongeren en waterbewuste Nederlanders? Nienke Daanen en Sanne Keijer, studenten Connected Spaces (HKU), gingen aan de slag met deze vraag en ontwierpen een 4D-ixi.

In deze omgebouwde dixi krijgen bezoekers de kans om de reis van het afvalwater te ervaren. Een onvergetelijke belevenis!

Waterbewust leven

Wateroverlast, watertekort, extreme droogte, hitte en overstromingen. Het waterschap werkt aan de gevolgen van klimaatverandering.

Ambassadeurs waterbewust leven

Samen met ambassadeurs vraagt het waterschap aandacht voor 900 jaar Waterbeheer en waterbewust leven. Maak kennis met de ambassadeurs en ontdek je wat je als ambassadeur kan doen.

Watererfgoed

900 jaar geleden kregen waterbeheer en stadsrechten van Utrecht een begin. Ontdek je verhalen uit het verleden die betekenis hebben in het leven van nu en de toekomst.

Bezoekadres

 • Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

 • Poldermolen 2
  3994 DD Houten

 • Telefoon: (030) 634 57 00

 • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Website: www.hdsr.nl

Postadres

 • Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

 • Postbus 550
  3990 GJ Houten