Toegankelijkheid

Skip to main content

Ambassadeur? Bekijk hier wat je kan doen!

Leer meer over instagram met Guusje

Guusje maakt met haar bedrijf Redgingerproductions videoproducties en weet alles van Instagram. Met drie korte filmpjes leert ze je meer over Instagram

Wil je meer weten? Bekijk de drie filmpjes!

Vind jij waterbewust leven belangrijk?

Vind jij waterbewust leven belangrijk? En vind jij het leuk om hier aandacht voor te vragen? Meld je dan aan als ambassadeur. Je kan dan meehelpen bij activiteiten. Ook is het mogelijk om waterbewust leven online zichtbaar te maken. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De reis van het afvalwater in de 4D-ixi

Hoe breng je waterbewustzijn op een creatieve manier onder de aandacht bij jongeren en waterbewuste Nederlanders? Nienke Daanen en Sanne Keijer, studenten Connected Spaces (HKU), gingen aan de slag met deze vraag en ontwierpen een 4D-ixi.

In deze omgebouwde dixi krijgen bezoekers de kans om de reis van het afvalwater te ervaren. Een onvergetelijke belevenis!

Zwerfafval en microplastics!

Zwerfafval trekt ongedierte aan, het opruimen kost geld en bovendien is het slecht voor natuur, dier en mens. Om hier aandacht voor te vragen is het waterschap aangesloten bij de Schone Rivieren Alliantie. Met als doel: plasticvrije rivieren in Nederland in 2030.

Wat kun je zelf doen?

  • Ruim plastic afval op en inspireer anderen opbrengst! Plaats jouw foto op het prikbord.
  • Koop zo min mogelijk plastic
  • Koop kleding van natuurlijke materialen
  • Gebruik bij het wassen van synthetische kleding een speciale waszak
  • Gebruik producten zonder microplastics! Ontdek het met de app ‘Beat the microbead’. Wil je anderen inspireren? Plaats een berichtje op het prikbord.

Hier jou gratis advertentie

Plaats een oproep voor andere ambassadeurs of breng iets onder de aandacht.